COVID-19 пренарежда бизнес картата на Big Pharma. Въпреки че производителите на

...
COVID-19 пренарежда бизнес картата на Big Pharma. Въпреки че производителите на
Коментари Харесай

Производството на ваксини прекроява бизнес картата на Big Pharma

COVID-19 пренарежда бизнес картата на Big Pharma. Въпреки че производителите на медикаменти се сплотиха, както в никакъв случай до момента, с цел да се борят с ковид по няколко стратегически посоки, възходящото търсене на ваксини докара до големи промени в индустриалните потенциали.

Според данните, показани от, през 2021 година ще бъдат създадени почти 9,5 милиарда дози ваксини COVID-19, или съвсем два пъти по-голям размер от този на всички типове ваксини, произвеждани в целия свят преди пандемията.

В ранните стадии на световната конкуренция за ваксини против COVID-19 не беше ясно кои от тях ще бъдат ефикасни, кои производители ще реализиран триумфи. През последните няколко месеца обаче фармацевтичните колоси усилиха фрапантно индустриалната мощност в тази област. До началото на март са създадени над 413 милиона дози от девет разнообразни ваксини, излиза наяве от данните на Airfinity.

Със 119 милиона дози сега Pfizer води в световната конкуренция за произвеждане на ваксини против COVID-19, изпреварвайки Sinovac с 91 милиона и AstraZeneca с 83 милиона дози.

Airfinity пресмята, че през 2021 година ще бъдат създадени към 9,5 милиарда дози ваксини против ковид, само че това към момента е под огромната цел от 11,5 милиарда дози, нужни за облекчаване на световното търсене тази година.

С контракти за закупуване на повече от 3 милиарда дози имунизацията на AstraZeneca / Oxford е най-търсената все още против COVID-19. Една от главните аргументи за това е способността за запазване при естествени температури в елементарен ледник, до момента в който други разработки като препаратът на Phizer/BioNTech се нуждаят от специфичното изискване за предпазване при минус 80 градуса

Въпреки че към момента е във фаза III от клиничните изпитвания и без утвърждение, имунизацията на Novavax има втория максимален брой поръчки или над 1,4 милиарда. Следват BioNTech / Pfizer, Moderna и Gamaleya със надлежно 1,2 милиарда, 816 милиона и 765 милиона.

Данните на Guardian обаче демонстрират, че Moderna се чака да бъде компанията с най-големи доходи от продажби от ваксина COVID-19. Статистиката демонстрира, че основаната в Масачузетс биотехнологична компания се чака да генерира към 43 милиарда $ продажби посредством своята ваксина до 2023 година, което е повече от плануваните доходи от продажби на BioNTech - Pfizer и AstraZeneca взети дружно.

По чисто географски симптом Китай господства в международното произвеждане на ваксини против COVID-19. Според формалните статистически данни 141,6 милиона, или 35% от всички дози, създадени при започване на март, са направени в Китай. Съединени американски щати са на второ място със 103 милиона дози.
Германия и Белгия са произвели още 70,5 милиона, до момента в който Индия е на четвърто място с 42,4 милиона.

Следват Обединеното кралство, Холандия и Русия със надлежно 12,2 милиона, 10,5 милиона и 10,4 милиона създадени дози.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР